Jeśli masz jakikolwiek inny problem napisz do nas koniecznie: biuro@wasag.pl, na FB lub zadzwoń :) Dziękujemy!
ZM Wasąg jest rodzinną firmą produkującą certyfikowane, ekologiczne mięso i wędliny.
Tel. 84 688 02 01
Email: biuro@wasag.pl
Zakład Mięsny Wasąg sp.j.
Hedwiżyn 118, 23-400 Biłgoraj
Polska, Lubelskie, Roztocze
NIP: 918 216 14 74
O certyfikat znaku towarowego "Przekreślonego Kłosa", świadczący o braku glutenu w danych produktach, postaraliśmy się w trosce o zdrowie naszych klientów. Wiemy, że posiadanie w ofercie produktów bezglutenowych było życzeniem, które padało z ust naszych klientów nie jeden raz. Udało nam się sprostać tym oczekiwaniom, przeszliśmy pozytywnie proces certyfikacji i na części naszych produktów można już spotkać certyfikowany znak towarowy "Przekreślonego Kłosa".
Będąc certyfikowanym producentem produktów bezglutenowych nasze wyroby spełniają standardy AOECS, są regularnie badane, a zakład cyklicznie audytowany pod kontem produkcji bezglutenowej. Tworząc produkty dla konsumentów obarczonych ryzykiem alergii, bądź nietolerancji na gluten zapewniamy, iż wybór naszych produktów jest bezpiecznym wyborem. Dodatkowo produkcja ekologiczna daje gwarancję bardzo dobrej jakości wędlin, z mięsa ekologicznego pochodzącego z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych, doprawionych przyprawami ekologicznymi.
Jesteśmy jednym z czołowych producentów żywności ekologicznej w Polsce. Jest to dla nas powód do dumy i satysfakcji. Posiadamy wieloletnie doświadczenie w produkcji wędlin i mięs ekologicznych. Nasz certyfikat daje Państwu gwarancję jakości, oraz zapewnienie, iż nasze mięso pochodzi z gospodarstw ekologicznych. W gospodarstwach tych zwierzęta hodowane w specjalnych, przyjaznych warunkach, pochodzą z wolnego wybiegu i są karmione pokarmem ekologicznym.
Certyfikat Eko gwarantuje również Państwu, iż nasze wędliny są wytwarzane zgodnie z produkcją ekologiczną; do produkcji używany tylko mięsa ekologicznego, które doprawiamy tylko naturalnymi przyprawami z certyfikatem ekologicznym. Jest to kombinacja która gwarantuje wyjątkowy smak naszych wędlin i najwyższą jakość, która jest sprawą priorytetową w Naszym Zakładzie.
Zakład Mięsny Wasąg jest systematycznie, corocznie poddawany kontrolom ze strony jednostki certyfikującej systemy jakości żywności - Agro Eko. Jednostka ta prowadzi wszelkie działania zgodne z wymaganiami przepisów prawa UE i krajowego oraz norm.
Dzięki temu nasza produkcja ekologiczna łączy przyjazne środowisku praktyki gospodarowania, wykorzystuje naturalne procesy oraz zapewnia właściwy dobrostan zwierząt.
W gospodarstwach ekologicznych, z których pozyskujemy nasz surowiec zwierzęta karmione są tylko naturalnymi paszami wyprodukowanymi w danym gospodarstwie ekologicznym . Dieta takiego zwierzęcia jest wolna od antybiotyków, sztucznych pasz, GMO i przyspieszaczy wzrostu. Żywienie zwierząt w gospodarstwie ekologicznym ma na celu utrzymanie ich w dobrej kondycji oraz zapewnienie optymalnej produkcyjności, dlatego wszystkie pasze wykorzystywane żywieniu zwierząt muszą być dobrej jakości i dostosowane do potrzeb danego gatunku zwierząt. Dodatkowo zwierzęta pochodzą z wolnego wybiegu, hodowane w bezstresowych warunkach i przyjaznych ich naturalnemu wzrostowi.
Podejście takie gwarantuje, że otrzymany surowiec jest surowcem ekologicznym wyjątkowej jakości.
Poniższe certyfikaty, które uzyskaliśmy jako prekursorzy zdrowych wędlin w Polsce, świadczą o ekologicznym procesie produkcji wędlin od prac na polu, po hodowlę i wzrost zwierzęt. By finalnie, w tradycyjnym procesie masarskim powstał wyjątkowy, godny podniebień naszych klientów produkt. Dodatkowo część naszych wyrobów posiada certyfikat znaku towarowego "Przekreślonego kłosa" umieszczony na opakowaniu. Znak ten jest gwarantem, że produkty te są wolne od glutenu i bezpieczne dla osób z celiaklią i na dietach bezgultenowych.