Potrzebujesz pomocy z zamówieniem?

1 Klientów detalicznych zapraszamy na wedliny-ekologiczne.pl
2 Polecamy naszą sieć sklepów. Lista wkrótce.
3 Klientów hurtowych, sklepy, restauracje, zapraszamy do kontaktu.

Jeśli masz jakikolwiek inny problem napisz do nas koniecznie: biuro@wasag.pl, na FB lub zadzwoń :) Dziękujemy!

GODZINY PRACY

Poniedziałek-Piątek 5:00 - 18:00
Sobota 5:00 - 14:00

Sklep WEDLINY-EKOLOGICZNE.PL

Ekologiczne i certyfikowane

Przejdź do sklepu

Mięso i wędliny ekologiczne wyrabiane tradycyjnie. Zamówisz przez internet

Czyste powietrze, ziemia, produkty

Ekologiczne i certyfikowane

Czym są certyfikaty?

O niepowtarzalności naszych wędlin świadczy jakość i smak oraz certyfikat, który jest gwarantem produktu ekologicznego

PREV
NEXT

Certyfikat EKO

Certyfikat EKO

Jesteśmy jednym z czołowych producentów żywności ekologicznej w Polsce. Jest to dla nas powód do dumy i satysfakcji. Posiadamy wieloletnie doświadczenie w produkcji wędlin i mięs ekologicznych. Nasz certyfikat daje Państwu gwarancję jakości, oraz zapewnienie, iż nasze mięso pochodzi z gospodarstw ekologicznych. W gospodarstwach tych zwierzęta hodowane w specjalnych, przyjaznych warunkach, pochodzą z wolnego wybiegu i są karmione  pokarmem  ekologicznym.

 

Certyfikat Eko gwarantuje również Państwu, iż nasze wędliny są wytwarzane zgodnie z produkcją ekologiczną; do produkcji używany tylko mięsa ekologicznego, które doprawiamy tylko naturalnymi przyprawami z certyfikatem ekologicznym. Jest to kombinacja która gwarantuje wyjątkowy smak naszych wędlin i najwyższą jakość, która jest sprawą priorytetową w Naszym Zakładzie.


Jednostka certyfikująca

Zakład  Mięsny Wasąg jest systematycznie, corocznie poddawany kontrolom ze strony jednostki certyfikującej systemy jakości żywności  - Agro Eko. Jednostka ta prowadzi wszelkie działania zgodne z wymaganiami przepisów prawa UE i krajowego oraz norm.

Dzięki temu nasza produkcja ekologiczna łączy przyjazne środowisku praktyki gospodarowania, wykorzystuje naturalne procesy oraz zapewnia właściwy dobrostan zwierząt.


Mięso ekologiczne tylko z gospodarstw ekologicznych

W gospodarstwach ekologicznych, z których pozyskujemy nasz surowiec  zwierzęta karmione są tylko naturalnymi paszami wyprodukowanymi w danym gospodarstwie ekologicznym . Dieta takiego zwierzęcia jest wolna od antybiotyków, sztucznych pasz, GMO  i przyspieszaczy wzrostu. Żywienie zwierząt w gospodarstwie ekologicznym  ma na celu utrzymanie ich w dobrej  kondycji oraz zapewnienie optymalnej produkcyjności, dlatego wszystkie pasze wykorzystywane żywieniu zwierząt muszą być dobrej jakości i dostosowane do potrzeb danego gatunku zwierząt. Dodatkowo zwierzęta pochodzą z wolnego wybiegu, hodowane w bezstresowych warunkach i przyjaznych ich naturalnemu wzrostowi.

Podejście takie gwarantuje, że otrzymany surowiec jest surowcem  ekologicznym wyjątkowej jakości.


Certyfikaty EKO

INFO

Poniższe certyfikaty, które uzyskaliśmy jako prekursorzy zdrowych wędlin w Polsce, świadczą o ekologicznym procesie produkcji wędlin od prac na polu, po hodowlę i wzrost zwierzęt. By finalnie, w tradycyjnym procesie masarskim powstał wyjątkowy, godny podniebień naszych klientów produkt.

# Nazwa Pobierz plik
1 Certyfikat w języku polskim pdf
2 Certyfikat w języku angielskim pdf
3 Certyfikat w języku niemieckim pdf

Do góry