Potrzebujesz pomocy z zamówieniem?

1 Klientów detalicznych zapraszamy na wedliny-ekologiczne.pl
2 Polecamy naszą sieć sklepów. Lista wkrótce.
3 Klientów hurtowych, sklepy, restauracje, zapraszamy do kontaktu.

Jeśli masz jakikolwiek inny problem napisz do nas koniecznie: biuro@wasag.pl, na FB lub zadzwoń :) Dziękujemy!

GODZINY PRACY

Poniedziałek-Piątek 5:00 - 18:00
Sobota 5:00 - 14:00

Roztoczańskie receptury i ekologiczne mięso

Wasąg - Producent Ekologicznych Wędlin

Poznaj nas

Produkty bez polepszaczy, chemii spożywczej. Wysyłka na terenie całego kraju.

Sklep WEDLINY-EKOLOGICZNE.PL

Warto zarejestrować się w sklepie, pracujemy nad programem lojalnościowym, już niebawem szczegóły!

Przejdź do sklepu

Darmowa przesyłka powyżej 550 zł. Wysyłka 4 razy w tygodniu.

PREV
NEXT

Certyfikaty

Certyfikat znaku towarowego "Przekreślonego Kłosa"

O certyfikat znaku towarowego "Przekreślonego Kłosa", świadczący o braku glutenu w danych produktach, postaraliśmy się w trosce o zdrowie naszych klientów. Wiemy, że posiadanie w ofercie produktów bezglutenowych było życzeniem, które padało z ust naszych klientów nie jeden raz. Udało nam się sprostać tym oczekiwaniom, przeszliśmy pozytywnie proces certyfikacji i na części naszych produktów można już spotkać certyfikowany znak towarowy "Przekreślonego Kłosa".

Będąc certyfikowanym producentem produktów bezglutenowych nasze wyroby spełniają standardy AOECS, są regularnie badane, a zakład cyklicznie audytowany pod kontem produkcji  bezglutenowej. Tworząc produkty dla konsumentów obarczonych ryzykiem alergii, bądź nietolerancji na gluten zapewniamy, iż wybór naszych produktów jest bezpiecznym wyborem. Dodatkowo produkcja ekologiczna daje gwarancję bardzo dobrej jakości wędlin, z mięsa ekologicznego pochodzącego z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych, doprawionych przyprawami ekologicznymi.


Certyfikat EKO

Jesteśmy jednym z czołowych producentów żywności ekologicznej w Polsce. Jest to dla nas powód do dumy i satysfakcji. Posiadamy wieloletnie doświadczenie w produkcji wędlin i mięs ekologicznych. Nasz certyfikat daje Państwu gwarancję jakości, oraz zapewnienie, iż nasze mięso pochodzi z gospodarstw ekologicznych. W gospodarstwach tych zwierzęta hodowane w specjalnych, przyjaznych warunkach, pochodzą z wolnego wybiegu i są karmione  pokarmem  ekologicznym.

 

Certyfikat Eko gwarantuje również Państwu, iż nasze wędliny są wytwarzane zgodnie z produkcją ekologiczną; do produkcji używany tylko mięsa ekologicznego, które doprawiamy tylko naturalnymi przyprawami z certyfikatem ekologicznym. Jest to kombinacja która gwarantuje wyjątkowy smak naszych wędlin i najwyższą jakość, która jest sprawą priorytetową w Naszym Zakładzie.


Jednostka certyfikująca

Zakład  Mięsny Wasąg jest systematycznie, corocznie poddawany kontrolom ze strony jednostki certyfikującej systemy jakości żywności  - Agro Eko. Jednostka ta prowadzi wszelkie działania zgodne z wymaganiami przepisów prawa UE i krajowego oraz norm.

Dzięki temu nasza produkcja ekologiczna łączy przyjazne środowisku praktyki gospodarowania, wykorzystuje naturalne procesy oraz zapewnia właściwy dobrostan zwierząt.


Mięso ekologiczne tylko z gospodarstw ekologicznych

W gospodarstwach ekologicznych, z których pozyskujemy nasz surowiec  zwierzęta karmione są tylko naturalnymi paszami wyprodukowanymi w danym gospodarstwie ekologicznym . Dieta takiego zwierzęcia jest wolna od antybiotyków, sztucznych pasz, GMO  i przyspieszaczy wzrostu. Żywienie zwierząt w gospodarstwie ekologicznym  ma na celu utrzymanie ich w dobrej  kondycji oraz zapewnienie optymalnej produkcyjności, dlatego wszystkie pasze wykorzystywane żywieniu zwierząt muszą być dobrej jakości i dostosowane do potrzeb danego gatunku zwierząt. Dodatkowo zwierzęta pochodzą z wolnego wybiegu, hodowane w bezstresowych warunkach i przyjaznych ich naturalnemu wzrostowi.

Podejście takie gwarantuje, że otrzymany surowiec jest surowcem  ekologicznym wyjątkowej jakości.


Certyfikaty EKO i produkcji bezglutenowej

INFO

Poniższe certyfikaty, które uzyskaliśmy jako prekursorzy zdrowych wędlin w Polsce, świadczą o ekologicznym procesie produkcji wędlin od prac na polu, po hodowlę i wzrost zwierzęt. By finalnie, w tradycyjnym procesie masarskim powstał wyjątkowy, godny podniebień naszych klientów produkt. Dodatkowo część naszych wyrobówposiada certyfikat znaku towarowego "Przekreślonego kłosa" umieszczony na opakowaniu. Znak ten jest gwarantem, że produkty te są wolne od glutenu i bezpieczne dla osób z celiaklią i na dietach bezgultenowych.

# Nazwa Pobierz plik
1 Certyfikat produkcji bezglutenowej pdf
2 Certyfikat w języku polskim jpg
3 Certyfikat w języku angielskim jpg
4 Certyfikat w języku niemieckim jpg

Do góry